030 334 528

Vakuumski kolektorji

 

Vsi imamo radi toplo vodo in ogrevane prostore, a vakuumski kolektorji vam to omogočajo bistveno ceneje, kot kateri koli drug sistem. Cena je namreč dolgoročno gledano izjemno ugodna, seveda pa je odvisna predvsem od vrste kolektorja in od tega, koliko jih potrebujete oziroma želite. Montaža vakuumskih kolektorjev je enostavna, saj zanjo zadošča en sam človek, medtem ko vakuumski kolektorji, ki niso Heat Pipe ne morejo biti ustrezno nameščeni brez dvigala in večje skupine monterjev. Prednost Heat Pipe vakuumskih kolektorjev je v tem, da posamezne sestavne dele sestavimo v celoto šele na strehi. Tako lahko vse sestavne dele prinesemo na streho skozi strešno okno ali po lestvi.


Vakuumski kolektorji so prilagodljivi in učinkoviti

Vakuumski kolektorji so takšni, da njihovo velikost zlahka prilagajamo vašim potrebam. So modularni, tako, da lahko tudi kasneje brez problema kolektor povečamo. Cena je primerljiva z ostalimi izdelki na trgu, a bistveno je, da so naši vakuumski kolektorji vrhunske kakovosti. Montaža vakuumskih kolektorjev je preprosta, kar pa je še izjemno pomembno, pa je to, da so sposobni izkoristiti prav vsak sončni žarek. V najboljšem primeru jih sicer obrnemo proti jugu. A to žal ni vedno mogoče – in tu marsikateri nekvalitetni vakuumski kolektorji odpovedo. Naši vakuumski kolektorji omogočajo nastavitev vsake posamezne cevi tako, da preko celega dneva sprejme čim več sonca. Poleg tega so zasnovani tako, da kljub slabemu vremenu in nizkim temperaturam še vedno dobro delujejo, tako da so zelo primerni tudi za solarno ogrevanje..

 

Montaža vakuumskih kolektorjev


Vakuumski kolektorji – zgradba

Montaža Heat Pipe vakuumskih kolektorjev je tako preprosta in učinkovita ravno zaradi posebne visokotehnološke zgradbe. Vakuumski kolektorji so sestavljeni iz naslednjih delov: steklena vakuumska cev, Heat Pipe (toplotna cev), kondenzator, absorber, prirobnica. Najpomembnejša je steklena cev, ki s pomočjo drugih sestavnih delov pretvarja sončno sevanje v toploto. Vakuum v stekleni cevi preprečuje toplotne izgube, borosilikatno steklo pa je izjemno trdno in ga ne uniči niti toča do premera 3,5 cm. Iz vseh teh razlogov so vakuumski kolektorji izjemno kakovostni, cena pa je v primerjavi s kakovostjo ugodna. Pokličite nas in se še podrobneje pozanimajte o lastnostih naših izdelkov.