030 334 528

Solarno ogrevanje hiše na ekonomičen in okolju prijazen način

Solarno ogrevanje hiše pomeni, da se običajno z vakuumskim kolektorjem zbrana sončna energija s pomočjo solarne tekočine prenese in po potrebi shranjuje v zalogovniku. Iz zalogovnika toploto potem peljemo v ogrevalni sistem ali z njo ogrevamo sanitarno vodo v bojlerju.

Zaradi vse višjih cen energentov, predstavlja ogrevanje prostorov praktično največji strošek v gospodinjstvu.

 

Varčno solarno ogrevanje – cena investicije se povrne, medtem ko cena energentov le narašča

Zakaj je solarno ogrevanje hiše med najboljšimi alternativnimi viri ogrevanja? Zato, ker je sončna energija popolnoma zastonj. Sonce v nekaj dneh odda toliko energije, kot vse zaloge fosilnih goriv skupaj, brez da bi s svojimi žarki dejansko škodilo našemu planetu. Tudi v zimskih mesecih je sončne energije več kot dovolj. Sončna svetloba je povsem neodvisen in v celoti brezplačen ter ekološko nesporen vir energije. Sonce nam bo na razpolago še naslednjih 5 milijard let, ne glede na to ali ga bomo izrabljali ali ne. Potenciali sončne energije so neizčrpni.

Ker vseskozi stremimo k zniževanju naših stroškov za ogrevanje, vse večja pa je tudi ozaveščenost o pomenu čistega okolja in skrb zanj, se vse več ljudi odloča za solarno ogrevanje hiše. Takšno ogrevanje nam omogoča ogrevanje bivalnih prostorov in pripravo tople sanitarne vode. z vakuumskimi kolektorji lahko pokrijemo kar do 85 % letnih potreb po njej. Finančna investicija se zdi velika, a gre za premišljeno in dolgoročno naložbo v solarno ogrevanje. Investicija je ekonomična in se vam bo v nekaj letih zagotovo povrnila.

 

Solarno ogrevanje hiše z različnimi sončnimi kolektorji

Solarno ogrevanje hiše je mogoče le s sončnimi kolektorji, ki jim nizke temperature okolice ne zmanjšajo učinkovitosti. Poznamo ploščate solarne kolektorje kakor tudi vse popularnejše vakuumske sončne kolektorje. Kakšen kolektor boste izbrali za solarno ogrevanje hiše je posebno pomembno ob slabem vremenu. Takrat je energije malo, čeprav jo običajno potrebujemo največ. To je tudi glavna prednost vakuumskih kolektorjev pred ploščatimi.

Še ne veste kako izbrati? Pokličite nas in prijazno ter strokovno vam bomo svetovali glede na vaše potrebe in želje ter vam predstavili našo ponudbo. Najpomembneje je, da izberete čim boljši kolektor, ki bo preprečeval izgube energije v slabih vremenskih pogojih. Na področju sončnih kolektorjev vam ponujamo najnovejši sistem za solarno ogrevanje. Cena visokokvalitetnih vakuumskih kolektorjev je za pridobljeno kWh energije nižja kot pri navidezno cenejših kolektorjih. Vakuumski Heat Pipe kolektor optimalno deluje v vseh letnih časih in vremenskih pogojih in je odlična izbira. Heat Pipe kolektorji namreč omogočajo optimalno solarno ogrevanje pozimi, oziroma delovanje v slabem vremenu. Ko se boste odločili za alternativno ogrevanje, smo vam, prek kontaktnega obrazca na naši spletni strani ali telefona, na razpolago.