030 334 528

Solarni kolektor: solarni sistemi za ekonomično ogrevanje

 

Solarni kolektor se lahko uporablja samostojno, v nekaterih primerih pa je smiselna tudi solarna podpora ogrevanju. To, kako učinkovita bo absorpcija sončnega sevanja, je odvisno tudi od tega, za kateri solarni kolektor se bomo odločili. Zagotovo najboljša rešitev ta hip so vakuumski cevni sončni kolektorji s kovinskimi toplotnimi cevmi (»heat pipe«), ki omogočajo solarno ogrevanje tople vode, tako sanitarne kot za ogrevanje prostorov, vse leto. S to vrsto kolektorjev pa je možno tudi solarno ogrevanje tople vode za tehnološke procese v industriji, kjer je potrebno zagotoviti temperaturo, višjo od 150 stopinj Celzija.

kolektor solarni

 

Naložba v solarni kolektor se vam že kmalu povrne

Tako samostojno solarno ogrevanje kot solarna podpora ogrevanju prinašata pomembno prednost v primerjavi z večino drugih oblik ogrevanja. Ker solarni kolektor deluje z uporabo brezplačne sončne energije, pomeni odločitev za tovrstno ogrevanje tudi precejšnje finančne prihranke. Ekonomičnost pa ni edini razlog, zaradi katerega se je smiselno odločiti za lastni kolektor. Solarni sistemi predstavljajo tudi okolju prijazno rešitev, saj se za ogrevanje uporabljajo obnovljivi viri energije, pri tem pa se v ozračje ne sproščajo škodljivi toplogredni plini. Investicija se vam tako vsekakor obrestuje. Stroški nakupa se vam bodo zaradi znižanja stroškov ogrevanja že kmalu povrnili, poleg tega pa boste lahko zadovoljni, saj ste naredili oziroma počnete nekaj dobrega za okolje.

 

solarna podpora ogrevanjuIzjemno učinkovit kolektor: solarni sistemi najnovejše generacije

V podjetju Bio Planet se pogosto srečujemo z vprašanji strank glede tega, kako izbrati najustreznejši solarni kolektor. Solarni sistemi oziroma kolektorji so namreč na voljo v različnih izvedbah. V osnovi ločimo ploščate kolektorje, U-cevne, »heat pipe« kolektorje z dvojno plastjo stekla in vakuumske cevne sočne kolektorje »heat pipe« z enojno plastjo stekla. Slednji lahko zaradi nizke toplotne vztrajnosti reagirajo tudi takrat, ko je osončenost izboljšana le za nekaj minut. Vakuum, v katerem se nahajata absorber in cev, poskrbi, da ne pride do oksidacije in do zmanjšanja učinkovitosti. Prav nadpovprečna življenjska doba in učinkovitost vse dni v letu sta tako glavni odliki, s katerimi se ponaša ta kolektor. Solarni sistemi GreenLand Systems, ki vam jih ponujamo v našem podjetju, sodijo v omenjeno skupino kolektorjev najnovejše generacije, ki temeljijo na uporabi tehnologije toplotnih cevi. Med njimi najdete tudi ravni solarni kolektor oziroma balkonski kolektor serije GLH. Ravni solarni kolektor je mogoče zaradi vodoravne lege vakuumskih cevi namestiti tudi na balkonskih ograjah, ravnih strehah ali terasah. Za konec naj omenimo še, da smo pravi naslov tudi za vse, ki se zanimate za sončne celice. Cena sončnih celic in kakovost naše ponudbe vas bosta zagotovo prijetno presenetili.