030 334 528

Sončne celice ali FOTOVOLTAIČNI moduli

Sončne celice ali fotovoltaične celice preprosto razložimo kot naprave, ki sončno energijo spreminjajo v elektriko. Delovanje sončne celice je sicer kompleksen proces, ki vam ga, če se boste zanje odločili, naši strokovnjaki z veseljem natančno razložimo. Najbolj bistveno, kar morate vedeti je, da gre za vrhunsko dovršeno sodobno tehnologijo, ki deluje s pomočjo brezplačne in obnovljive sončne energije, cena sončne celice pa je postala dostopna in konkurenčna.

 

 

Sonce je vir energije, ki ne bo usahnil

Sončne celice boste potrebovali, če ste se odločili za pridobivanje električne energije s pomočjo sončne svetlobe. Za nemoteno delovanje sončne celice potrebujemo izključno sončno energijo, tehnologija pa je najučinkovitejša, če svetloba pada pravokotno na sončne celice. Ker je potrebno pri postavitvi upoštevati osenčenost, vremenske pojave, specifične za kraj, kjer boste sončne celice uporabljali se obrnite na našo svetovalno pisarno

 

sončne celice-fotovoltaika

 

Povprašajte nas o tipu celic in njihovih prednostih. Sončne celice so finančna investicija, ki se vam bo večkratno povrnila.

Cena sončnih celic, zaradi vse večje proizvodnje, postaja vse ugodnejša. Ob tem pa deluje na povsem brezplačno sončno energijo, ki ne onesnažuje okolja, vzdrževanje pa je, kljub dolgi in neprestani uporabi, praktično zanemarljivo.

 

 

 

Samostojna solarna elektrarna

Posamezna celica je seveda premajhna, da bi od nje imeli koristi, zato so sončne celice povezane v solarne module. Optimalno je, da solarni modul postavite na kraj, kjer je veliko sonca, in niso osenčene z deli stavbe ali visokim drevesom.

 

Vašo solarno elektrarno bomo povezali z javnim električnim omrežjem v katerega boste oddajali viške energije.

Za to so predvidene tudi državne subvencije. Dovolite nam, da vam predstavimo pridobivanje elektrike iz sonca in zagotavljamo vam, da ne boste ostali ravnodušni, do vrhunske in hkrati okolju prijazne energije.